Willem De Graeve

Willem De Graeve

Willem De Graeven in een Griekse haven.In de eerste jaren van mijn leven las ik alles wat ik te pakken kon krijgen. Daar bleef het niet bij, ik schreef ook kortverhaaltjes die ik soms in de klas mocht voorlezen. Omdat het vooral stripverhalen waren die mijn hart sneller lieten slaan, droomde ik ervan om zelf stripauteur te worden maar door een gebrek aan tekentalent moest ik die ambitie weer opbergen.

Toen ik later aan de universiteit van Gent Romaanse talen en letterkunde ging studeren, was mijn thesis een literaire analyse van het stripverhaal De poorten van de hel van Jacques Martin. Dit eindwerk opende voor mij de poorten voor een loopbaan bij het Stripmuseum. Ik zou er in totaal meer dan twintig jaar werken en was er ook directeur van 2008 tot 2019.

Intussen werk ik voor Toerisme Vlaanderen en bouw ik met de toeristische sector een netwerk uit rond Reizen naar Morgen, een nieuwe visie op toerisme met veel aandacht voor duurzaamheid en betrokkenheid van de bewoners.
Van 2015 tot 2018 volgde ik in mijn woonplaats Deinze een schrijfcursus. In het begin schreef ik er vooral kortverhalen, maar uiteindelijk ook de roman Welkom in Wasmenistan. Ik hoop dat die ooit wordt uitgegeven en werk intussen aan een tweede roman.

Naam: Willem De Graeve
Woonplaats: Deinze (België
Geboortejaar: 1975
E-mailadres: gwdegraeve@gmail.com
Lid sinds: 2e kwartaal 2023