Cynthia Bobeldijk

Cynthia Bobeldijk

Cynthia BobeldijkAls kind las ik veel (voor in ons gezin dan). Mijn leeslijst varieerde van de avonturen van De Vijf door Enid Blyton tot tijdloze klassiekers zoals Alleen op de wereld en Ivanhoe. De vloek van Woestewolf door Paul Biegel mag in deze lijst niet ontbreken. Later werden thrillers favoriet. Echt fan ben ik van verhalen zoals die van Herman Pieter de Boer en Roald Dahl.

Op school werden mijn schrijfsels altijd gewaardeerd door mijn docenten. Ik kon ook enorm uitweiden in Sinterklaasgedichten, dat werden complete verhalen.

In 2007 sloot ik mij aan bij schrijversclub Zinspelen, waar ik tien jaar actief ben geweest. Ik heb diverse schrijfcursussen gevolgd van kinderboeken schrijven tot fantasy en korte verhalen schrijven. Daarnaast heb ik deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Waaronder van Libelle, waarvoor ik een korte thriller heb geschreven, later had Boekscout interesse. Achteraf heb ik toch een beetje spijt dat ik niet op het aanbod van Boekscout ben ingegaan. Verder schrijf ik kindergedichten en heb ik beginsels van meerdere jeugdboeken. Tussendoor schrijf ik dan weer eens een kort verhaal of gedicht.

Sinds kort mag ik het nog uit te komen blad ‘de Olifant voor kids’ voorzien van teksten, het is voor kinderen van 5 – 12 jaar.

Naast het schrijven ben ik moeder van twee dochters, mijn jongste van begin twintig heeft het Downsyndroom en woont nog bij ons thuis. Mijn interesses zijn divers: van fietsen, zwemmen, wandelen tot creatieve bezigheden zoals tekenen en schilderen.

Momenteel werk ik in de zorg en organiseer ik creatieve middagen voor buurtbewoners, waarbij ik mijn passie voor kunst en creativiteit graag deel met anderen. Daarnaast ben ik met regelmaat te vinden in het filmhuis, waar ik met vriendinnen geniet van inspirerende films. Het leuke van een schrijversclub vind ik dat iedereen een andere invalshoek heeft om je van feedback te voorzien. En om de verhalen van de andere leden te lezen, de verschillen in schrijfstijl en genres vind ik interessant.

Cynthia Bobeldijk
Woonplaats: Alkmaar
Geboren: 1967
Lid sinds: 2e kwartaal 2024