Werkwijze

LetterSpinsels stimuleert de leden om ieder kwartaal een kort verhaal of een aantal gedichten te schrijven die gepubliceerd worden in een intern tijdschrift met de naam LetterSpinsels. Het wordt per post verzonden, eventueel ook buiten Europa.

De leden geven vervolgens feedback op elkaars werk. Dit gebeurt per mail en wordt door de redactie verzameld en naar de betreffende auteurs gemaild. Bij het feedback geven wordt aan alle verhalen ook een cijfer toegekend (alleen bekend bij de redactie) waaruit een gemiddelde ontstaat. Die gemiddelde cijfers worden in een topzoveel gerangschikt en in het daaropvolgende tijdschrift en op deze site gepubliceerd.

Het winnende verhaal van iedere uitgave (de kwartaalwinnaar) krijgt een beoordeling door Joost Nillissen. Om zo veel mogelijk leden een kans te geven op een beoordeling, schuift de beurt door. Je kunt per jaar dus maar één beoordeling van Joost winnen. Zijn beoordeling komt in het tijdschrift en op de site.

De hoogst geëindigde verhalen van het jaar van zes verschillende schrijvers, krijgen een beoordeling door Joanne Dohle. Deze verhalen en beoordelingen zijn in het tijdschrift te vinden en indien de schrijver goedkeuring geeft ook op de site