Monique Cunnen

Monique Cunnen

moniquecunnenAl vanaf de basisschool lees ik graag. Uit de bibliotheek leende ik het maximum aantal boeken en ook hoefde ik nooit lang na te denken wat ik voor mijn verjaardag zou vragen. Dik Trom, de Kameleon. Hun avonturen waren ook mijn avonturen. In die tijd schreef ik een paar schriften vol met verhalen. Het merkwaardige is, dat ik na de basisschool weinig verhalen meer heb geschreven. Een enkele poging strandde. Een oproep in de krant voor een kort zomerverhaal, zette me in 2011 opnieuw aan het schrijven. Ik stuurde het in en mijn verhaal werd geplaatst. Met die zeer korte verhalen (om in de traditie van A.L. Snijders te blijven) ging ik verder. Het werd een uitdaging om met zo min mogelijk woorden, veel te vertellen.
Een oproep van een literair café voor deelname aan een poëzie- en prozawedstrijd, betekende een stimulans om mijn verhaal iets langer te maken. Tot mijn verrassing koos de jury mijn verhaal uit voor publicatie. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Mijn verhaal werd gelezen door de penningmeester van Letterspinsels. Mijn lidmaatschap werd een feit en inmiddels zijn enkele van mijn verhalen geplaatst in verschillende verhalenbundels. Schrijven is voor mij het zoeken naar dat ene woord. Een gedachte in taal weten te vangen. En vooral een sfeer creëren, waardoor ik vergeet dat ik gewoon achter mijn computer zit. Maar ook twijfelen, schrappen, opnieuw beginnen en ontdekken dat er nog veel te leren valt. Dat alles maakt schrijven tot een magische verslaving.

Ik sta versteld van de professionaliteit waarmee Letterspinsels opgezet is. Het is een ideale manier om feedback te krijgen, zelf ook te geven en na te gaan waar je je verhaal kunt verbeteren. Bij een groep mensen, die allemaal even enthousiast is en elkaar verder wil brengen dan waar we individueel staan in ons schrijfproces, sluit ik me graag aan.
Monique Cunnen
Woonplaats: Neerkant
Geboren op 19 december 1970
E-mailadres: m.cunnen@hotmail.com
Lid sinds: 2012