Gerhard Pijnenburg

Gerhard Pijnenburg

Ik heb altijd al willen schrijven. Vroeger op school waren Geschiedenis en Nederlands mijn lievelingsvakken. Geschiedenis omdat daar mooie verhalen in zaten en Nederlands omdat je soms zelf een verhaal mocht schrijven, een opstel. Mijn vervelendste jaren voor Nederlands waren bij een leraar die niet wilde dat je fantasieverhalen schreef. Hij wilde per se beschouwende verhalen met voors en tegens, want dat kon hij meten. Bah.

Na de middelbare school wist ik niet wat ik wilde doen. Het liefste schreef ik gedichtjes voor mezelf en teksten voor een rockbandje van vrienden.

Maar ’k wist ook
dat van dromen
niet veel rook
uit een schoor
steen te voor
schijn zou komen.

Het werd uiteindelijk een school voor de journalistiek, want dan kon je immers ook schrijven, toch? Ik heb de opleiding afgemaakt, maar kwam mezelf daar wel tegen; het werd al snel duidelijk dat ik niet nieuwsgierig (toch best belangrijk bij een journalist) en brutaal genoeg was voor dat vak. En waarschijnlijk ook een beetje te lui.

Na enige omzwervingen en omscholingen werk ik inmiddels al meer dan twintig jaar in het Sociaal Domein bij diverse gemeenten op de afdeling sociale zaken. Ook best goed en nuttig, nietwaar?

Vrij lang had ik mijn pen neergelegd. Totdat het bloed weer begon te kruipen waar het niet gaan kon en ik weer verhalen begon te schrijven. En ik die aan anderen liet lezen en die ze goed vonden. En aan schrijfwedstrijden mee ging doen en daar een bescheiden succes mee had. Die schrijfwedstrijden werden voor mij de aanleiding om te blijven schrijven. Niets leukers dan om in een echt boek terecht te komen, niet? Al is het in een bundel met anderen.

Maar toch was dat niet genoeg. Als er geen leuke wedstrijd was, dan schreef ik niks. Ik had dus nog een stimulans nodig om regelmatig een verhaal te produceren (want die intrinsieke luiheid is er immers ook nog steeds). Dus zocht ik de aansluiting bij een schrijfclub. En dat is LetterSpinsels geworden. Een groep diverse schrijvers waar ik veel van geleerd heb en nog steeds van leer door het krijgen, maar ook het geven van feedback.

Ik schrijf niet in een bepaald genre, niet in een bepaalde stijl. Als ik een verhaal begin, weet ik meestal niet waar het eindigt. Ik laat mij meevoeren door mijn fantasie en hopelijk kan ik de lezer daarin meenemen.

Prijzenkast

2013 Schrijfwedstrijd uitgeverij Letterrijn; opname van verhaal Mijn Ongeluk in de bundel In de Voetsporen van de Meester (horror)
2013 Schrijfwedstrijd Schrijfatelier Alicia; opname van verhaal Rose d´Or in de bundel Hemels Genot (erotisch)
2014 Schrijfwedstrijd uitgeverij Letterrijn; opname van verhaal Nachtwachten in de bundel Insomnia (horror)
2015 Schrijfwedstrijd uitgeverij Goddijn; opname van verhaal Zwarte Dood in de bundel Zwaarden & Knoflook (historisch)
2015 Schrijfwedstrijd uitgeverij Letterrijn; opname van verhaal Anonieme Getuige in de bundel Schaduwkant (misdaad)
2016 Winnaar schrijfwedstrijd van Schrijf-Boek-Winkel met verhaal Woede tegen de Machine (fantasy)
2017 Schrijfwedstrijd uitgeverij De Klimmende Ster; opname van verhaal De Tijdbom in de bundel De Griezel van de Lindelaan en andere verhalen (young adult)

Publicaties

Naam: Gerhard Pijnenburg
Woonplaats: Tilburg
Geboren: 30 juli 1963
E-mailadres: gerpijn@gmail.com
Lid sinds: 2013

Verhalen van Gerhard.