Gerhard Pijnenburg

Gerhard Pijnenburg

Intro Gerhard
Ik en mijn jongens op Pinkpop

Waar te beginnen als je jezelf voor moet stellen aan een groep vreemden? Misschien maar meteen het beste met een gemeenschappelijke interesse: “Hoi, mijn naam is Gerhard en ik ben verslaafd aan schrijven.” Maar dat zou van LetterSpinsels mijn AA-groep maken. Nou, als dat zo is dan zal ik de Twaalf Stappen delen die ik heb gezet om bij jullie te komen:

Stap 1: Erkennen dat als ik niet oplet, ik nog wel eens vergeet te stoppen met schrijven

Stap 2: Erkennen dat ik als vrijgezel wel eens wat hulp zou kunnen gebruiken om fatsoenlijk te eten tussen het schrijven door

Stap 3: Erkennen dat ik van geluk mag spreken dat mijn twee zonen me af en toe nog in de werkelijke wereld slepen, hoewel zij grotendeels in de digitale wereld verblijven…

Stap 4: Erkennen dat ik na mijn studie Journalistiek helemaal verkeerd terecht ben gekomen en helaas met cijfers werk (uitkeringsadministratie bij een Sociale Dienst…)

Stap 5: Erkennen dat ik voor de journalistiek niet brutaal en nieuwsgierig genoeg was (best belangrijk…), maar desondanks altijd ben blijven schrijven en onlangs bevestiging heb gekregen van een goede vriendin die me heeft verteld dat ik echt wel een beetje kan schrijven en ermee naar buiten moet!

Stap 6: Zie stap 1, ophouden met schrijven is nooit het probleem. Mijn zwakheid is dat ik er soms wel moeite mee heb om te beginnen

Stap 7: Erkennen dat ik een structuur nodig heb, een vast programma. Wellicht een regelmatige schrijfklus ieder kwartaal?

Stap 8: Met stap 8 wil ik excuses maken aan mijn hond die ik nog wel eens ben vergeten uit te laten terwijl ik zat te schrijven…

Stap 9: Kluif gekocht vanwege stap 8;

Stap 10: Ik schrijf in allerlei genres dwars door elkaar heen: detectives, romannetjes, fantasy, literatuur, gedichten. Moet ik een keuze maken?

Stap 11: Meer diversiteit in mijn leven brengen door mijn andere hobby’s te blijven uitoefenen: basketbal (actief), voetbal (passief), muziek en de andere kant van de medaille van het schrijven: lezen!

Stap 12: Ik sluit me aan bij LetterSpinsels!

Naam: Gerhard Pijnenburg
Woonplaats: Tilburg
Geboren: 30 juli 1963
E-mailadres: g.pijnenburg@home.nl
Lid sinds: 2013