LS Literatuurprijs 2018 voor Monique Cunnen

LS Literatuurprijs 2018 voor Monique Cunnen

LS Literatuurprijs 2018

Het is altijd weer op een leuke manier spannend. Naar wie gaat de virtuele bokaal dit jaar? Uit de topvijfverha­len van 2018 koos Joanne Dohle het verhaal Overleven van Monique Cunnen als allerbeste. Hiermee wint Monique de LS Literatuurprijs plus de eeuwige roem en kunnen wij haar naam als tiende winnaar bijschrijven op de Wall of Fame. Monique van harte gefeliciteerd! 

Hartelijk dank aan Joanne, die weer op een zorgvuldige en respectvolle manier feedback gegeven heeft op de topvijfverhalen. Heel waardevol en leerzaam, niet alleen voor de auteur van het verhaal, maar voor alle leden die er hun voordeel mee kunnen doen.

“Vorig jaar vond ik het lastig om een winnaar te kiezen. Een paar verhalen lagen toen dicht bij elkaar. Dit jaar was mijn keus direct duidelijk: Overleven van Monique is het toonbeeld van creatief schrijven. Een verhaal om in te lijsten en trots op te zijn. Ik vond het een van de beste korte verhalen die ik in tijden gelezen heb. Voor mij is ze daarom de terechte winnaar”.