Jacqueline Kuijpers

Jacqueline Kuijpers

Jacqueline Kuijpers

‘Schrijven is zittenblijven totdat het er staat,’ zei Kees van Kooten ooit. En zo is het.

Ik werk al ruim 25 jaar als journalist, vanaf het begin als freelancer. Ik heb voor verschillende kranten en bedrijven gewerkt, maar sinds een paar jaar werk ik minder in opdracht. Ik ben meer aan het freewheelen en probeer mijn eigen stem te vinden in literaire essays en verhalen. Kritische lezers zijn daarbij zeer welkom. Mijn ervaring is dat goede feedback je wezenlijk verder helpt, mits je daarvoor openstaat.

Het verschil met voor jezelf schrijven en voor een opdrachtgever is de deadline. Geef mij een deadline en ik ga aan de slag. En ik lever op tijd. Maar op mijn zelfverzonnen verhalen zit niemand te wachten, er is geen deadline, en dan kruipt het leven nogal eens voor, merk ik. Dan lukt het dus niet om te blijven zitten, maar gaat de was voor, of een kind dat belt, of de zon die lonkt. Ik heb dus een stok achter de deur nodig en ik denk dat LetterSpinsels mij daarbij goed kan helpen!

Ik schreef het al: goede feedback krijgen helpt je vooruit. Je hebt soms de ogen van een ander nodig om dingen te zien. Zo wil ik zelf ook feedback geven: als een extra paar ogen dat meekijkt. Ik heb ervaren dat ik daar zelf ook weer veel van leer.

Wat kan ik verder nog over mezelf vertellen? Ik ben getrouwd, heb vier dochters en een hond. Ik kook graag, zing in een koor. In mijn vrije tijd ben ik heeel veel met taal bezig. Ik lees veel, boeken en kranten, ik zit in een leesclub, ben kletsmaatje voor een Syrische vluchteling, lees voor bij kinderen via de Voorleesexpress en ik ben begeleider bij een taalpanel voor laaggeletterden. Om met Paulien Cornelisse te eindigen: ‘Taal is zeg maar echt mijn ding!’

Naam: Jacqueline Kuijpers
Woonplaats: Breda
Geboortejaar/datum: 1 juni 1966
E-mailadres: j.kuijpers@marecom.nl
Lid sinds: 1/2023