Chantal Pauwels

Chantal Pauwels

Chantal PauwelsMoeder van Stefanie, Frederik en Maxim, echtgenoot van Jan. In het dagelijks leven boekhouder, in mijn hoofd schrijver.

Als klein meisje vertelde ik iedere avond voor het slapengaan een verhaaltje aan mijn broer en zusjes. Een kleine anekdote van de dag vormde ik om tot een verhaal over kabouters, prinsen of feeën. Mijn inspiratie lag in het dagelijkse leven. En daar ligt het nog steeds. Ik luistervink, ik observeer, ik noteer. Een toevallige gebeurtenis wordt een verhaal, een toeschouwer een personage. Het leven van doodgewone mensen, daar schrijf ik het liefst over.

Ik ben verslaafd aan boeken en notitieschriftjes. Voor mij is shoppen niet compleet zonder een bezoek aan de Corman, een bekende boekhandel in Oostende of snuffelen in de papierwarenafdeling van de Inno. Steevast ga ik naar huis met een boek of een schrijfschrift.

Mijn verhalen spelen zich meestal af in Oostende, mijn geboorte- en woonplaats. De visserij, de zee, het toerisme. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. De personages zijn dan ook rasechte Oostendenaren, doorspekt van de Vlaamse taal.

Schrijven, mijn passie. Als leerling schreef ik graag, maar een onderwijzeres boorde op een dag mijn verhaal zo de grond in, dat ik geen pen meer in mijn hand nam. Ik keerde de Nederlandse taal de rug toe en werd boekhouder. Tot de komst van Facebook. Af en toe postte ik een klein verhaaltje op mijn Facebookaccount. Dat werd door mijn vrienden positief onthaald. Ik begon terug te schrijven en schreef me in een drietal jaar geleden in voor een cursus te Brugge onder leiding van auteur Ingrid Verhelst. Eind vorig jaar werd ik door Ingrid gevraagd om lid te worden van het Gents Schrijverscollectief. Om de drie weken komen we samen, geven feedback en krijgen uitleg over onder andere perspectief en spanningsbogen op basis van elkaars teksten. Momenteel werk ik aan twee kortverhalen voor de bundel die in november 2019 uitkomt.

Af en toe volg ik ook een online-schrijfcursus. Via de website van Marjon Sarneel kwam ik in contact met Letterspinsels. Wat ben ik daar blij om. Want geef toe, het is een leuk gevoel te weten dat je verhalen gelezen en beoordeeld worden.

Pauwels Chantal
Woonplaats: Oostende
Geboortejaar: 1963
Lid sinds: 4/2018

Verhalen van Chantal .