Mariël Hacking

Mariël Hacking

Non zijn. Dat was mijn ambitie. Achter de dikke muren van een klooster wonen in een kamertje met enkel een bed en bureau. Af en toe wat bidden in de kapel, verplicht schoonmaken en koken, maar verder zou het er stil en verlaten zijn. Ik zou er kunnen denken en schrijven zonder onderbreking.

Samen met een avontuurlijke nieuwsgierigheid, is mijn schrijfzucht en het daarmee gepaard gaande verlangen naar afzondering bepalend voor hoe ik mijn leven heb ingericht.

Het diepe Limburg ontvluchtte ik op mijn 17e om in Tilburg en Nijmegen (Nederlands) te studeren. Ik won toen een paar schrijfwedstrijden en werkte aan een roman. Op mijn 24e vertrok ik op mijn fiets naar Spanje. Ik leefde in Catalonië, Parijs, Londen, Griekenland en aan de Engelse Zuidkust. Ik leerde talen, trad op als tolk, gaf Engelse les, schreef, schilderde en onderwees zelf mijn zoontje.

In 2006 stichtte ik op een onbekend schiereiland in Griekenland, een internationaal schrijversgenootschap, Limnisa. Dat run ik nu, gedeeltelijk online, samen met mijn Engelse partner. We houden schrijfretraites, geven schrijfcoaching en organiseren een jaarlijkse Engels- en Nederlandstalige kortverhaalwedstrijd.

In april 2021 publiceerde ik een psychologische roman ‘Een echte moeder’. Hierin rammel ik aan het beeld van de alles opofferende moeder. Momenteel werk ik aan een collectie kortverhalen in het Engels.

Sandra’s berichtje op Facebook over een vrije plaats bij LS maakte me meteen enthousiast. Het ‘tweerichtingsverkeer’ van LetterSpinsels spreekt me aan. Kritisch commentaar van de juiste mensen is volgens mij een van de beste manieren om je als schrijver te ontwikkelen. Ook beleef ik veel plezier aan het lezen en feedback geven op verhalen van anderen. Gelukkig maar, want dankzij de Limnisa-wedstrijden lees ik er jaarlijks meer dan vierhonderd.

Het maakt me blij om als lid een tijdje mee te draaien met LetterSpinsels. Ik verheug me op de verhalen, de samenwerking en hoop op meedogenloze kritiek.

Mariël Hacking

info@limnisa.com

Verhalen van Mariël op letterspinsels.nl.