Sandra Di Bortolo

SandraDiBortolo

SandraDiBortolo
Mijn naam is Sandra Di Bortolo, dochter van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder, geboren en getogen in Nederland. Van kinds af aan hield ik van taal: veel lezen, verhaaltjes en gedichtjes schrijven, woordspelletjes spelen, noem maar op. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een hbo-opleiding Communicatie. Een veelzijdige opleiding, maar ik miste de specifieke link naar de Nederlandse geschreven taal. In deeltijd heb ik aansluitend Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Open Universiteit. Met deze basis ben ik in januari 2012 gestart met mijn eigen tekstbureau: Het Zusje.
Het Zusje ontleent haar naam aan de werktitel van mijn debuutroman Spaghetti met Hutspot, die ooit begon als Het Zusje van Vroeger. Het manuscript bleef zoals het was, maar de titel werd door de uitgever aangepast. Echter, omdat de originele titel voor mij het begin was van iets nieuws, is dat wel de bedrijfsnaam geworden van mijn tekstbureau.

Met Spaghetti met Hutspot stond ik naast Özcan Akyol in de finale van Het Overijssels Boek van het Jaar 2012. In het voorjaar van 2013 werd mijn verhaal Dansen met Papa door Abdelkader Benali geselecteerd voor de verhalenbundel Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden, welke gepubliceerd is door De Webschrijvers.nl in samenwerking met de CPNB. In mijn laatst uitgegeven boek Nu komt mijn boek er echt! worden schrijvers stap-voor-stap meegenomen in het schrijfproces, of het nu gaat om het schrijven, uitgeven, promoten of verkopen van een boek.

Naast het redigeren en (her)schrijven van teksten houd ik me daarnaast nog beperkt bezig met het uitgeven van onbekend, nieuw schrijftalent. Daarvoor heb ik de Uitgevers Academie gevolgd en mij aangesloten bij het Centraal Boekhuis onder de naam Fenikso. Hoewel Fenikso een reguliere uitgever is, werk ik als redacteur toch vooral in opdracht van externe uitgeverijen en schrijvers die in eigen beheer of via een pod-uitgever willen uitgeven.

Het zal duidelijk zijn: ik houd van taal in de ruimste zin van het woord! Toen mij onlangs werd gevraagd of ik de topzesverhalen van LetterSpinsels wilde beoordelen, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik geef met heel veel plezier gehoor aan dit verzoek en kijk nu al uit naar alle mooie verhalen!

Warme groet,
Sandra Di Bortolo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.