Natasza Tardio

Natasza Tardio

NataszaAan het eind van elk jaar worden de zes beste verhalen van het gehele jaar gekozen en beoordeeld (maximaal 1 verhaal per schrijver). Deze beoordelingen geschieden door Natasza Tardio.

Natasza Tardio
 heeft een enorme drive voor schrijven, literatuur en journalistiek. Als freelance journalist en tekstschrijver heeft ze ervaring in alle aspecten van het schrijversvak.

Ze schrijft zelf boeken, werkt als literair journalist en heeft veel ervaring met het redigeren van romans, korte verhalen, zakelijke teksten en artikelen.

Natasza Tardio werd geboren in 1969 in Assendelft, een klein Noord-Hollands dorp. Op haar 18de schreef ze voor het eerst een toneelstuk, dat werd opgevoerd onder begeleiding van studenten van de toneelschool in Amsterdam. Vanaf dat moment liet het schrijven haar niet meer los.

Na het behalen van haar HBO-propedeuse aan de Lerarenopleiding in Amsterdam, voltooide Natasza haar studie aan de Hoge School voor Journalistiek – Forum in Utrecht. Natasza schrijft als freelance redacteur en journalist artikelen en interviews voor verschillende tijdschriften, bladen en websites.

Ze redigeert literair werk en maakt ze deel uit van de hoofdredactie van de boekensite Ezzulia.

In juni 2009 schreef zij in opdracht van uitgeverij Carrera de biografie van Peter van der Hurk, Mijn Zesde Zintuig, een boek dat tevens werd genomineerd voor de ParaVisie Award 2009 – ‘Beste Boek Binnenland’.

In juni 2010 is Spiegelbeeld, mijn leven met anorexia uitgekomen bij uitgeverij De Boekerij. Het is het levensverhaal van Sharmeela de Roo.

In november 2010 is Bedrogen uitgekomen bij uitgeverij De Boekerij. Hierin wordt het ware verhaal van Annemieke Linders verteld.

In april 2011 is Kus kus, beznessuitgekomen bij uitgeverij De Boekerij. Hierin wordt het verhaal van Noor Stevens verteld.

In maart 2012 maakt Natasza haar debuut als young adult auteur bij uitgeverij Pimento met de psychologische thrillerMoordvrienden.

Zie ook www.nataszatardio.nl