Joost Nillissen – Het huis van Fuad

Joost Nillissen – Het huis van Fuad

De vier protagonisten in Het huis van Fuad hebben ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken. Een kruidenier, beeldhouwer, journalist en een anjerteler leiden ieder hun eigen leven met moeizame relaties, tegenslagen en troebele geheimen. De rode draad door het verhaal is het gerucht dat er in het leegstaande huis van Fuad een kist met gouden munten verborgen zou liggen. De draden van de levens van de hoofdrolspelers raken daarmee vervlochten en vormen een kleurrijk weefsel van verlangen, afgunst, schuld en berouw. Liefde en bedrog. Niemand is onschuldig.

In deze sfeervolle en meeslepende roman wordt de lezer al snel meegenomen naar Ein Zahav, een klein dorp in het moderne Israel waar veel verwikkelingen en onverwachte gebeurtenissen leidden tot een verrassend slot.

Joost Nillissen (1951) groeide op in Amsterdam en woonde tussen 1976 en 2004 in Israel. Eind jaren negentig begon hij met het schrijven van korte verhalen, waarvan verschillende in Nederlandse en Belgische literaire bladen verschenen en sommige prijzen wonnen.

Het huis van Fuad is zijn eerste roman