Chantal Pauwel e.a. – Dok Noord

Chantal Pauwel e.a. – Dok Noord

Tijdens het weekend van 16 en 17 november stelde Het Gentse Schrijverscollectief, onder ruime belangstelling, hun negende verhalenbundel voor. De bundel telt 35 korte verhalen met als rode draad DOK NOORD.

Op de site van Dok Noord te Gent werden de vervallen fabrieken van ACEC (elektromechanica) geïntegreerd in moderne kantoren, winkels, vrije tijdszaken en woonblokken. Met respect voor het verleden. De wijk grenst aan de multiculturele Sleepstraat. Een omstreden stukje Gent. Nee, de Gentenaars zijn het ver van eens over DOK NOORD. Voor Het Gentse Schrijverscollectief de ideale inspiratiebron.

Onder begeleiding van Ingrid Verhelst en Schrijfschool@Gent schreven we gedurende twee jaar de verhalen bij elkaar. In ieder verhaal komt een personage uit een vorig verhaal voor, ook nachtwinkels spelen een rol in deze bundel. Twee verhalen van mijn hand werden opgenomen, wat mij enorm trots maakt.

Een verhalenbundel over heiligen, sjoemelaars en smeerlappen. Over knokken, vloeken, vrijen, willen en niet kunnen – in alle talen of woordeloos. Over vallen, vliegen en verzuipen met de middenvinger recht omhoog.

Neem gerust ook een kijkje op www.hetgentseschrijverscollectief.be. Voor meer info over omtrent de site Dok Noord te Gent, verwijs ik jullie graag door naar www.doknoord.be

Benieuwd naar de verhalen? U kunt dit boek per mail bij mij bestellen. Kostprijs 10,00 euro exclusief verzendingskosten.

ISBN 9789081317061/NUR 303