Barbara Joy – Schaduwvrouw

Barbara Joy – Schaduwvrouw

Laatste nieuws
Schaduwvrouw van Barbara Joy is een succes. Niet alleen was de eerste druk al snel uitverkocht en is het boek (binnenkort) verkrijgbaar in alle bibliotheken in Nederland en Vlaanderen, het wordt ook vertaald en uitgebracht en gepromoot in Amerika en zal te koop zijn in de USA, Canada, een groot deel van Europa en Japan.

Schaduwvrouw is te koop in boekhandels, bij Bol.com en via de webwinkel van uitgeverij De klimmende ster.

Omslagtekst
Wat doe je als je getrouwd bent en een diepe, wederzijdse liefde voelt voor de man van je beste vriendin? En hij geen andere uitweg meer ziet dan een wanhoopsdaad?

In dit boek volgen we Angela die getrouwd is met Sander, maar een diepe liefde voelt voor hun vriend Rob. Hij is de man van haar beste vriendin Katja met wie hij twee kinderen heeft. Ook Rob voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Angela.
Sander en Angela gaan op vakantie naar Sri Lanka. Sander worstelt eveneens met iets dat hun huwelijk in gevaar brengt. Dan gebeuren er allerlei dingen die de situatie onhoudbaar maakt, maar eenmaal terug in Nederland, beginnen de problemen pas echt…

Schaduwvrouw is een indringende roman over een onmogelijke liefde en geheime rouw, maar toont ook de kracht van een vrouw die voor moeilijke keuzes komt te staan en een nieuw evenwicht weet te vinden.

Reacties van lezers: ‘Boeiend, beeldend, beklemmend, een boek om in één adem uit te lezen.

barbara schaduwvrouw

Barbara Joy (1954 Vlissingen, getrouwd, twee uit Sri Lanka geadopteerde dochters) voelt zich als een vis in het water binnen het psychosociale genre en schrijft bij voorkeur over controversiële thema’s, waarbij ze graag de verschillende kanten belicht.
Eerder verschenen er verhalen van haar in diverse bundels en won ze vele prijzen. Na jarenlang gewerkt te hebben met vluchtelingen, vult ze haar dagen nu als schrijfcoach en redacteur van LetterSpinsels, een collectief van ervaren schrijvers.

Een stukje uit hoofdstuk 1:

Waarom wil Rob dat ik naar het strand kom? Had hij besloten om toch bij Katja weg te gaan? Zondag op de terugweg van Brugge was het ook al bijna fout gegaan.

Robs gezicht betrok. Had ik nu maar niks gezegd. Dat uurtje dat we samen hadden, was te kostbaar om te laten verzieken door de scherpte van de realiteit.
Opeens zette Rob de muziek uit. Hij reed een parkeerplaats op en zette de auto met draaiende motor in een parkeervak. ‘Dit gaat zo niet langer, Angela. Ik wil doorrijden naar een plek waar niemand ons kent. Waar ik met je mag slapen, maar ook naast je wakker mag worden.’
‘Dat kan niet en dat weet je.’
‘Ja, natuurlijk weet ik dat ik je terug moet brengen naar Sander en jij vannacht naast hem ligt.’ Hij snauwde het bijna. ‘Maar ik weet ook dat ik vannacht niet zal kunnen slapen. Dat ik al de hele week naar deze dag uitkijk. Dat ik pas voel dat ik leef, als jij bij me bent.’
‘Dat is nog geen reden om er samen vandoor te gaan. Zeker niet op deze manier.’
Hij zuchtte. ‘Zat ik maar niet met zoveel ketens aan mijn leven vast.’ Hij hief zijn handen om me tot stilte te manen. ‘Ja, ik weet het. Allemaal zelfgekozen. Vrijwillig aangegaan. Maar toen wist ik nog niet wat ik nu weet.’

Mijn lichaam trilt van de spanning als ik mijn fiets tegen het rek bij de duinen zet. Buiten adem kom ik boven aan. Het is bijna hoog water en behoorlijk druk op het strand. Dan ontdek ik Rob. In een oogopslag herken ik zijn grote gestalte, zijn manier van bewegen, de houding van zijn hoofd en de lijn van zijn schouders. Samen met Remy graaft hij een gracht rond een zandkasteel. Met gestrekte arm geeft Tessa aanwijzingen. Trots kijk ik toe en stroom weer vol met dat krachtige geluksgevoel. Alles wat me lief is, bevindt zich daar beneden.
Met schrik overzie ik ineens hoe afhankelijk ik geworden ben van hem. Hij kan me maken en breken. Als hij maar niet gaat zeggen dat het tussen ons voorbij moet zijn.

Schaduwvrouw / Barbara Joy
Uitgeverij De klimmende ster
ISBN 978-90-819017-3-4
238 pagina’s
Verkoopprijs € 17,95 waarvan de schrijfster € 1,00 doneert aan Stichting Weeshuis Sri Lanka
weeshuissrilanka