Antipesto – diverse auteurs, w.o. LS-leden, Lotte van Limburg en Barbara Joy

Antipesto – diverse auteurs, w.o. LS-leden, Lotte van Limburg en Barbara Joy

Pesten is een thema dat nog vele generaties de gemoederen bezig zal houden. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar pesten en pestgedrag. Duidelijk is geworden dat er sprake is van groepsdynamiek. Sommige mensen hebben een grotere positie binnen een groep dan anderen. De een is in en de ander is uit. Waarom? Tja, wie zal het zeggen… Daarom pleit ik voor een groepsaanpak als het gaat om aanpakken van het pestprobleem.

Ik zoek al jaren naar antwoord op de vraag: ‘Wat te doen tegen pesten?’
Mijn ideeën raakten uitgeput. Ik riep een schrijfwedstrijd uit. De opdracht was: ‘Een verhaal of gedicht te schrijven met thema pesten, waar een positieve boodschap door uitgedragen wordt.’

Het werd me snel duidelijk dat het thema veel losmaakte bij auteurs die uit Nederland en België kwamen. Deze bundel is het resultaat van de schrijfwedstrijd. Sommige verhalen en gedichten zijn geschreven door jongeren voor wie de bundel bedoeld is. Anderen zijn ingezonden door mensen die zelf pesten of gepest werden. Docenten, moeders, opa’s, uit vele hoeken van de samenleving hebben mensen de moed opgevat een verhaal of gedicht in te zenden.

Dé oplossing voor pesten bestaat niet. Dat is me nu wel duidelijk geworden. Laat je verrassen door de gevarieerde oplossingen die zijn aangedragen door de prijswinnaars van deze wedstrijd. Mijn wens voor jou is, dat je een oplossing vindt die bij je past en waar je mee verder komt. En als je het boek uit hebt dan hoop ik dat jij je geen slachtoffer meer voelt.

Wees gewoon jezelf!

Fiona Hack

Uitgever: De klimmende ster
ISBN/EAN:9789082244144
Paperback: € 16.50

Verkrijgbaar in elke boekenwinkel