LetterSpinsels

Publicaties


Hier treft u een overzicht aan van publicaties van leden en oudleden van LetterSpinsels in alfabetische volgorde.


Monique Hendriks


Verbinding verbroken, bestemming bereikt

voorkant bol
 
Ik staar naar de muur, waar ik "Leven =" op heb geschreven, in het rood. Als er iemand is die antwoord heeft op deze vraag, dan ben ik het wel. Er is zoveel wat ik niet begrijp: waarom Suzanne me heeft verlaten, wie mijn dochtertje heeft ontvoerd, waarom inspecteur Christinson me meneer Jones blijft noemen, terwijl ik professor Jones heet. Maar ik begrijp wel wat leven is: DNA dat zich splitst en een lichaam vormt met hersenen, waar verbindingen worden gemaakt en verbroken, zodat ik morgen iemand anders ben dan vandaag. Ik begrijp dat ik mijn dochtertje moet redden. We hebben haar nodig.
Jack en Michelle, twee mensen in de bloei van hun lieven, verliezen hun zielsverwant aan een verschrikkelijke ziekte. Op de filmset ontmoeten ze elkaar en de vonk springt over. Niet wetend hoe om te gaan met het schuldgevoel en het gemis, vluchten ze in de rol die ze spelen. Een man en vrouw aan twee uiteinden van een spectrum trachten de kern van het bestaan te doorgronden om zo de mensheid van de ondergang te redden.

"Net als in de beste romans van Philip K. Dick is er sprake van
onttakeling, afbraak van de zichtbare werkelijkheid,
spiegeldoolhoven, identiteitswisselingen."

"Raadselachtig, en soms duizelingwekkend"

"Bijzonder intelligent geschreven epos waarbij de cirkel uiteindelijk naadloos sluit..."

"Een heel goed debuut, dat nieuwsgierig maakt naar volgend werk."

Verbinding verbroken, bestemming bereikt is te bestellen bij bol.com als e-book of paperback

Antipesto - diverse auteurs, w.o. LS-leden, Lotte van Limburg en Barbara Joy

anti pesto


Pesten is een thema dat nog vele generaties de gemoederen bezig zal houden. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar pesten en pestgedrag. Duidelijk is geworden dat er sprake is van groepsdynamiek. Sommige mensen hebben een grotere positie binnen een groep dan anderen. De een is in en de ander is uit. Waarom? Tja, wie zal het zeggen... Daarom pleit ik voor een groepsaanpak als het gaat om aanpakken van het pestprobleem.


Ik zoek al jaren naar antwoord op de vraag: 'Wat te doen tegen pesten?'
Mijn ideeën raakten uitgeput. Ik riep een schrijfwedstrijd uit. De opdracht was: 'Een verhaal of gedicht te schrijven met thema pesten, waar een positieve boodschap door uitgedragen wordt.'

Het werd me snel duidelijk dat het thema veel losmaakte bij auteurs die uit Nederland en België kwamen. Deze bundel is het resultaat van de schrijfwedstrijd. Sommige verhalen en gedichten zijn geschreven door jongeren voor wie de bundel bedoeld is. Anderen zijn ingezonden door mensen die zelf pesten of gepest werden. Docenten, moeders, opa's, uit vele hoeken van de samenleving hebben mensen de moed opgevat een verhaal of gedicht in te zenden.

Dé oplossing voor pesten bestaat niet. Dat is me nu wel duidelijk geworden. Laat je verrassen door de gevarieerde oplossingen die zijn aangedragen door de prijswinnaars van deze wedstrijd. Mijn wens voor jou is, dat je een oplossing vindt die bij je past en waar je mee verder komt. En als je het boek uit hebt dan hoop ik dat jij je geen slachtoffer meer voelt.

Wees gewoon jezelf!

Fiona Hack


Uitgever: De klimmende ster
ISBN/EAN:9789082244144
Paperback: € 16.50

Verkrijgbaar in elke boekenwinkel

Sandra Bernart

Ik zag Menno

omslag ikzagmennoDEF


Vincent heeft berekend dat hij gelukkig zal worden met Kim. Wanneer hij bij het boeken van zijn huwelijksreis zijn doodgewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, offert hij zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden op met maar een doel: zijn broer vinden.
Vincent begint zijn zoektocht in Spanje, maar zonder succes. Rosana, een straatartieste zonder hoofd, stimuleert hem zijn risicomijdende levenswijze los te laten, om de kans te vergroten zijn vrijgevochten broer tegen het lijf te lopen. Langzaamaan gaat hij het leven leiden dat Menno zou hebben geleid. Aanvankelijk om Menno te vinden, maar de onbevangen manier van leven bevalt hem verwarrend goed.

Ik zag Menno is een tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid.


Ik zag Menno / Sandra Bernart
Uitgeverij Palmslag
ISBN 978 94 917 7337 2
230 pagina's
Verkoopprijs € 17,95

Verschijnt 13 november 2015

Meer info:
www.facebook.com/ikzagmenno
www.sandrabernart.nl
http://www.palmslag.nl/boeken/ik-zag-menno

Lotte van Limburg

Reizigersgeheimen
omslag-reizigersgeheimen-707x1024

Titel: Reizigersgehei­men
Uitgeverij Kontrast.
Prijs: € 17,50
Genre: Proza & Poëzie
Verschenen: 15 maart 2014
ISBN: 978-94-90834-73-9
Bladzijden: 284

Met een verhaal van Lotte van Limburg getiteld: Plaatjes

Pop Damiens

het-uur-niets
Met deze dichtbundel ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Opnieuw meer rijm, alhoewel ik ook wel eens zonder de rijm durf te schrijven, het hangt er allemaal vanaf hoe het in me opkomt. De Neo-PopArt gedichten zijn mijn persoonlijke schilderijtjes met woorden van indrukken en gevoelens. Een oud concept in een nieuw kader, net als Andy Warhol met zijn Bristoldozen. Het betekent ook dat je de gedichten misschien tot een deeltje van jou kan maken, je kan ze net zo goed in jouw eigen context plaatsen. En dan betekenen ze misschien weer iets anders! In ieder geval zijn het toegankelijke, zachte gedichten geworden. De bundel heet ‘Het uur niets’, kost negen euro en is bij mij of bij Lulu of Amazon via internet te bestellen, verzendingskosten niet meegerekend. Voor meer info kan je terecht op www.popdamiens.be.

Annet Mol ea

Valentijnverhalen

Valentijnverhalen

Valentijnverhalen bevat tien romantische, grappige, smeuïge en soms ook zielige verhalen van Eva Moraal, Tessa van Dée , Marianne Wijnberg, Annet Mol, Jenny Buijs, Jacqueline Tilgenkamp, Cheyenne Toet, Kristof Desmet, Marloes van Nimwegen en Tjade Witmaar. Met een introductie, leuke Valentijnstips en liefdevolle recepten, samengesteld door Natasja Storm.

Ineke Herenius, Hervé Deleu ea

Een avond in Parijs

een avond in parijs

 

Een verhalenbundel met twintig verhalen, w.o. twee van LS-leden:

Ineke Herenius - In nevelen gehuld

Hervé Deleu - Musée Rodin






De setting van 'Een avond in Parijs'


Parijs bij avond tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Een Franse verzetsstrijder wordt voor een sabotageopdracht gekoppeld aan een Franse femme fatale. Wat hij niet weet is dat zij een dubbelrol speelt. Zij is namelijk tevens een nazi-informant. Krijgt de liefde de overhand en redt dit het leven van de verzetsstrijder?

Uitgeverij Pamac

Astrid Muçaj-van Hoesel ea

Stille wateren 

cover 17 x verliefd Astrid Muçaj

 

Een bundel met 17 positieve, romantische, mooie en/of hilarische verhalen die allemaal een verschillende insteek hebben, maar één thema delen: Verliefdheid!

176 pagina's. Uitgeverij Joy Books

Winkelprijs €11,50 (ook verkrijgbaar via www.bol.com).

Sandra Bernart

Het nieuwe overleven

HET NIEUWE OVERLEVEN 500HR
Deze bundel bevat de twaalf beste inzendingen voor de Eindhovense Literatuur Stimuleringsprijs (LIST) 2010. Het thema van dit jaar, ’Het nieuwe (over)leven’, verwijst naar het imago van Eindhoven als technologiestad. Welke rol speelt technologie in hun leven? Wordt het leven makkelijker met internet, mobiele telefoon, twitter, Facebook, Hyves, pingen en iPad, of zijn we bezig de weg kwijt te raken?
Uit de ingezonden verhalen rijst een rijk en gevarieerd beeld op van Eindhoven en de Eindhovenaar in 2010. Technologie blijkt nogal wat te doen met de mensen, soms positief, soms negatief. De organisatie is tros op deze nieuwe verhalenbundel en wenst u veel leesplezier! 

Sandra Bernart won met haar inzending "Amandelspeculaas" de publieksprijs en de tweede prijs. 

Diverse leden

Verhalenbundel van Zeeuwse bodem 1

zeelandverhalenbundel
In deze bundel staan o.a. verhalen van vier LS leden:

Lut Lievense  / Zomermijmering
Barbara Joy / Los zand 
Tjebbe van Dijk / Amen
Muriam Nelissen  / Adiós Nonino

Verhalenbundel van Zeeuwse bodem deel 1
Uitgeverij Bola Literair 
Prijs: € 19,95 / www.bola-editions.be
Paperback, 14 x 21,5 cm, 200 pagina’s.
ISBN: 978949024328


Te koop vanaf april 2011

Barbara Joy ea

Door het lint

doorhetlint
Door het lint is een onroerende en aangrijpende verzameling van gedichten, verhalen, kunst en fotografie rondom het onderwerp borstkanker. Jaarlijks krijgt één op de acht vrouwen borstkanker, en een kleiner percentage aan mannen. Uitgeverij aquaZZ startte een actie voor Stichting Pink Ribbon en riep patiënten en/of familieleden van borstkankerpatiënten, maar ook schrijvers, kunstenaars en fotografen op om over dit onderwerp iets in te sturen. Om zo een mooi en pakkend boek te kunnen realiseren en geld te kunnen doneren aan Stichting Pink Ribbon. 

In dit boek vinden we o.a. een bijdrage van Barbara Joy getiteld: Van geluk gesproken 

ISBN: 9789490535445
Kaft: Paperback / 164 pagina's kleur
Uitgever: aquaZZ
Prijs : € 22,95 ten bate van Stichting Pink Ribbon

Te koop vanaf 1 september 2011

Barbara Joy

Schaduwvrouw

schaduwvrouw1


Laatste nieuws

Schaduwvrouw van Barbara Joy is een succes. Niet alleen was de eerste druk al snel uitverkocht en is het boek (binnenkort) verkrijgbaar in alle bibliotheken in Nederland en Vlaanderen, het wordt ook vertaald en uitgebracht en gepromoot in Amerika en zal te koop zijn in de USA, Canada, een groot deel van Europa en Japan.

Schaduwvrouw is te koop in boekhandels, bij Bol.com en via de webwinkel van uitgeverij De klimmende ster

Omslagtekst
Wat doe je als je getrouwd bent en een diepe, wederzijdse liefde voelt voor de man van je beste vriendin? En hij geen andere uitweg meer ziet dan een wanhoopsdaad?

In dit boek volgen we Angela die getrouwd is met Sander, maar een diepe liefde voelt voor hun vriend Rob. Hij is de man van haar beste vriendin Katja met wie hij twee kinderen heeft. Ook Rob voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Angela.
Sander en Angela gaan op vakantie naar Sri Lanka. Sander worstelt eveneens met iets dat hun huwelijk in gevaar brengt. Dan gebeuren er allerlei dingen die de situatie onhoudbaar maakt, maar eenmaal terug in Nederland, beginnen de problemen pas echt...

Schaduwvrouw is een indringende roman over een onmogelijke liefde en geheime rouw, maar toont ook de kracht van een vrouw die voor moeilijke keuzes komt te staan en een nieuw evenwicht weet te vinden.

Reacties van lezers: 'Boeiend, beeldend, beklemmend, een boek om in één adem uit te lezen.

barbara schaduwvrouw

Barbara Joy
(1954 Vlissingen, getrouwd, twee uit Sri Lanka geadopteerde dochters) voelt zich als een vis in het water binnen het psychosociale genre en schrijft bij voorkeur over controversiële thema's, waarbij ze graag de verschillende kanten belicht.
Eerder verschenen er verhalen van haar in diverse bundels en won ze vele prijzen. Na jarenlang gewerkt te hebben met vluchtelingen, vult ze haar dagen nu als schrijfcoach en redacteur van LetterSpinsels, een collectief van ervaren schrijvers.

Een stukje uit hoofdstuk 1:

Waarom wil Rob dat ik naar het strand kom? Had hij besloten om toch bij Katja weg te gaan? Zondag op de terugweg van Brugge was het ook al bijna fout gegaan.

Robs gezicht betrok. Had ik nu maar niks gezegd. Dat uurtje dat we samen hadden, was te kostbaar om te laten verzieken door de scherpte van de realiteit.
Opeens zette Rob de muziek uit. Hij reed een parkeerplaats op en zette de auto met draaiende motor in een parkeervak. 'Dit gaat zo niet langer, Angela. Ik wil doorrijden naar een plek waar niemand ons kent. Waar ik met je mag slapen, maar ook naast je wakker mag worden.'
'Dat kan niet en dat weet je.'
'Ja, natuurlijk weet ik dat ik je terug moet brengen naar Sander en jij vannacht naast hem ligt.' Hij snauwde het bijna. 'Maar ik weet ook dat ik vannacht niet zal kunnen slapen. Dat ik al de hele week naar deze dag uitkijk. Dat ik pas voel dat ik leef, als jij bij me bent.'
'Dat is nog geen reden om er samen vandoor te gaan. Zeker niet op deze manier.'
Hij zuchtte. 'Zat ik maar niet met zoveel ketens aan mijn leven vast.' Hij hief zijn handen om me tot stilte te manen. 'Ja, ik weet het. Allemaal zelfgekozen. Vrijwillig aangegaan. Maar toen wist ik nog niet wat ik nu weet.'

Mijn lichaam trilt van de spanning als ik mijn fiets tegen het rek bij de duinen zet. Buiten adem kom ik boven aan. Het is bijna hoog water en behoorlijk druk op het strand. Dan ontdek ik Rob. In een oogopslag herken ik zijn grote gestalte, zijn manier van bewegen, de houding van zijn hoofd en de lijn van zijn schouders. Samen met Remy graaft hij een gracht rond een zandkasteel. Met gestrekte arm geeft Tessa aanwijzingen. Trots kijk ik toe en stroom weer vol met dat krachtige geluksgevoel. Alles wat me lief is, bevindt zich daar beneden.
Met schrik overzie ik ineens hoe afhankelijk ik geworden ben van hem. Hij kan me maken en breken. Als hij maar niet gaat zeggen dat het tussen ons voorbij moet zijn.

Schaduwvrouw / Barbara Joy
Uitgeverij De klimmende ster
ISBN 978-90-819017-3-4
238 pagina's
Verkoopprijs € 17,95 waarvan de schrijfster € 1,00 doneert aan Stichting Weeshuis Sri Lanka
weeshuissrilanka

Trenke Riksten-Unsworth

Lot

lot
De 13-jarige Lot is verliefd op haar achterbuurjongen Peter, maar ze durft niet goed op hem af te stappen. Haar vriendin Ineke verzint plannetjes om bij Peter in de buurt te komen. Op school wordt Lot gepest door Jaap, vaak omdat ze zo snel bloost. Thuis lijken de ouders van Lot wel altijd ruzie te maken. Een gebeurtenis in een hut heeft, direct en indirect, invloed op drie belangrijke gebieden van Lots leven...

Trenke Riksten-Unsworth

En wat is daarop uw antwoord?

enwaisdaaropuwantwoord
In 60 columns geeft trouwambtenaar Trenke Riksten-Unsworth een kijkje achter de schermen van haar erebaan. Ze beschrijft wat ze meemaakt: van kennismakingsgesprekken tot blunders, van trouwredenen tot prachtige liefdesverhalen, van aanzoeken tot bijzondere ceremonies en alles daar tussenin. 

De columns zijn verrassend, grappig, ontroerend en tussen de regels door zeer informatief. Inspirerend voor verloofden en erg leuk om te lezen, óók als je pasgetrouwd, trouwambtenaar of gewoon dol op columns bent!

Jolanda Hazelhoff

Party in Parijs

partyinparijs
Kittana Wallenburg hoeft niet zo nodig op zoek naar de ware. Ze heeft een eigen relatiebemiddelingsbureau en voor haar is liefde vooral business! Totdat ze een uitnodiging krijgt voor een weekend in dé stad van de liefde, Parijs. Als haar beste vriendin verstek laat gaan en diezelfde avond Jack, 'haar' aantrekkelijke pizzabezorger voor de deur staat, vraagt ze hem om mee te gaan. Het lijkt een leuke match, maar al snel merkt Kittana dat zijn interesse niet alleen naar haar uitgaat. Bijna loopt het weekend met Jack op een drama uit, maar dan ontmoet Kittana Julian Vermeer. Hij laat haar Parijs zien en het klikt wel tussen de twee. Als vrienden, zo denkt ze, maar thuisgekomen blijft ze met de twee mannen afspreken. Dat moet kunnen, vindt zij. Totdat het tussen een confrontatie komt tussen Julian en Jack!!

Fred Dukker

Scheefgegroeid

scheefgegroeid

Scheefgegroeid is het verhaal van Ben Rups, een kleine wat ongelukkig gebouwde man, die zijn hele leven op zoek blijft naar zijn ware identiteit. Hij wijt alles wat in zijn bestaan is misgegaan aan de Tweede Wereldoorlog. Of dat terecht is, valt te bezien. Op aanraden van zijn therapeute schrijft hij voor haar een aantal scènes uit zijn leven op, zowel uit de oorlog als daarna. Regelmatig werd hij geconfronteerd met antisemitisme, in zijn jeugd op christelijke en openbare scholen, maar ook als volwassene. Het christendom spreekt hem niet meer aan, maar ook van het jodendom heeft hij afstand genomen. Jarenlang loopt hij rond met zelfhaat. Tegen zijn therapeute zegt hij: ‘Ik moest mijn identiteit niet slechts vijf jaar verbergen, maar ook in de decennia daarna’. Scheefgegroeid is het aangrijpende verhaal van de ontwrichtende werking van een oorlog, welke nog dagelijks doorsijpelt in het bestaan van de hoofdpersoon.

Mia de Coninck

Lotgenotenboek

lotgenotenboek

Bij de ziekte van Parkinson hoort het stereotype beeld van een oudere man of vrouw die bevend en voorovergebogen door het leven schuifelt. Voor mensen die te horen krijgen dat ze aan deze ziekte lijden, lijkt de toekomst dan ook niet rooskleurig. 

In dit boek getuigen parkinsonpatiënten dat de dag van de diagnose de start van een nieuw leven kan zijn.
Het is geen boek om in één ruk uit te lezen. Door de structuur van steeds terugkomende vragen en antwoorden kan de lezer er juist die informatie uit halen waar men op een bepaald moment behoefte aan heeft.

Gerard Klappers

Rimpelingen

rimpelingen
De thema’s leven, liefde en sterfelijkheid nodigen uit tot grootse en meeslepende verhalen. Gerard Klappers bezit het vermogen om zijn verhalen over dit thema door zijn verrassende perspectieven klein en meeslepend te maken. De gebeurtenissen worden daarmee rimpelingen op de zee van ons bestaan. Het maakt ze des te intenser. Zo kijken we mee met een vrouw die uitgeput is van het leven en in een tentje op de Hoge Veluwe in hongerstaking gaat. We reizen mee met een Hollandse jongen die zijn vriendin helpt bij het zoeken naar haar Nepalese wortels en zo zelf ontdekt waar zijn hart ligt. Ook maken we kennis met Sarda, een jongen die misvormd geboren wordt in een sloppenwijk van Bombay, onwetend van de zware opdracht die dit leven voor hem bevat. Tot slot komt de dood zelf aan het woord in een vurig pleidooi.

Gerard Klappers

Eliminatie

eliminatie
De dwangmatige Eric de Mann zit in de hoek waar de klappen vallen. Zijn wereld is langzaam ingestort. Het ergste vindt hij, dat hij geen contact met zijn dochtertje Rebecca mag hebben. Sinds een jaar wil Eric een riskant plan uitvoeren om de vaderschapsrechten over haar te krijgen. Wanneer hij hoort dat Rebecca met haar moeder naar het buitenland zal vertrekken mag hij het plan niet langer uitstellen. Hij moet die avond handelen, maar treft hierin één taaie tegenstander; zichzelf. 

Eliminatie is een monoloog interieur van een vader, vluchtend in de liefde voor zijn dochter en doordenderend tot in de laatste zin. Uitstappen is niet mogelijk, er zijn geen tussenstations.

Gerard Klappers

Woekeren

woekerenAlbert F. Feenstra vraagt zich af wat hij moet doen om wat geluk in zijn leven te krijgen. Moet hij het opjagen, het in een hoek drijven en vangen? Of juist niets doen en wachten tot het aanbelt en met een bos rozen voor hem staat? Wanneer hij te horen krijgt dat hij kanker heeft worden deze vragen nog actueler. Het is misschien nog te genezen, maar Albert weet niet of hij dat wel wil. Hij stelt acties en voorwaarden op die zijn leven zinvoller moeten maken. Van zijn oncoloog krijgt hij drie maanden bedenktijd. Drie maanden om te beslissen tussen behandeling en de dood.

Wanneer hij de onvoorspelbare Brechje ontmoet hoopt hij de liefde van zijn leven gevonden te hebben. Zij brengt zijn leven in een stroomversnelling maar laat hem niet toe tot het...

Nataszia Tardio

Bedrogen

bedrogen
Annemieke Linders is een alleenstaande moeder van drie jonge zoons, die na een vervelende periode besluit om via een datingsite haar geluk te beproeven. Even lijkt het erop dat haar leven een positieve wending neemt als ze Arnoud, een man uit duizenden, leert kennen: een succesvolle zakenman die zich beweegt in de wereld van zeiljachten en jetset. Annemieke wordt overrompeld en verliest haar hart aan deze charmeur. Verliefd en onder de indruk laat ze zich meeslepen door zijn verhalen. Maar schijn bedriegt en achter de façade van een liefhebbende en begripvolle man blijkt een roofdier te schuilen. Annemiekes hoop op geluk en een toekomst met Arnoud gaat in rook op als ze erachter komt dat hij niets meer is dan een kille manipulator die uit is op haar geld. Annemieke is aangeslagen, maar niet verslagen en ze besluit het heft in eigen handen te nemen.In Tros Opgelicht?! werd duidelijk dat Annemieke niet de enige is die door Arnoud werd bedrogen: meerdere vrouwen werden het slachtoffer van zijn bedrieglijke charme en mooie verhalen. 

Annemieke wil haar verhaal delen met de wereld, voor haarzelf en voor al die andere vrouwen die berooid en alleen achterbleven met hun pijn en liefdesverdriet



Pagina's: 239
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022557259
Bindwijze: Paperback
Verschenen: November 2010
Categorie: non-fictie
Prijs: 17,95

Nataszia Tardio

Spiegelbeeld

spiegelbeeld

Op 12-jarige leeftijd ontwikkelde zich bij Sharmeela de Roo zeer geleidelijk een eetstoornis. Wat begon met het overslaan van het ontbijt, resulteerde in een drastische eetstoornis waarvoor ze uiteindelijk zelfs moest worden opgenomen. Haar onzekerheid, ze scheiding van haar ouders en het gevoel nergens te worden begrepen, werden ondergeschikt gemaakt aan haar obsessie ten aanzien van voedsel. Als ten slotte haar vriendin en lotgenote Femke overlijdt, begint langzaam tot haar door te dringen dat ze zo niet verder kan gaan. Geschokt door de zelfmoord van haar vriendin gaat Sharmeela het gevecht met haar eetstoornis aan, en ze wint. 

Spiegelbeeld is een verhaal waarin Sharmeela de Roo niet schroomt om zichzelf en haar gevoelens bloot te geven, en waarin ze ons een blik geeft in de denkwijze en ervaringen van een jong meisje, vechtend tegen een dodelijke ziekte, maar vooral tegen zichzelf. 

Haar levensverhaal werd opgeschreven door freelance journalist Natasza Tardio.




Ondertitel: Mijn leven met anorexia
Pagina's: 254
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022554753
Bindwijze: Paperback
Verschenen: juni 2010
Categorie: non-fictie
Prijs: 18,95

Nataszia Tardio

Het geheim van de regen

hetgeheimvanregen 
Wanneer het al heel lang regent en inmiddels het hele land is overstroomd, zit Juliëtte zich thuis te vervelen. Omdat niemand weet waarom het zoveel regent, besluit ze dat er iets moet gebeuren. Juliëtte gaat op ontdekkingreis, samen met haar broer Lars. De reis is gevaarlijk en begint met een tocht in een roeiboot. Tijdens dit avontuur gebeuren er allerlei wonderlijke en vreemde dingen. Of Juliëtte en Lars de regen kunnen stoppen? Wie weet. Eén ding is in elk geval zeker, ze zullen moeten samenwerken om achter ‘Het Geheim van de Regen’ te komen, anders zal hun tocht zeker mislukken. 

De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Rosa Minelli. 

Pagina's: 71
Uitgever: Free Musketeers
ISBN: 9789085399070
Bindwijze: Paperback
Verschenen: november 2007
Categorie: Kinderboek
Leeftijd: 6 tot 10 jaar
Prijs: Niet meer verkrijgbaar

Lut Lievense

Zoutelande

zoutelande 
'Een bundeltje met verhalen over Zoutelande door Zoutelandenaars, zou dat wat zijn?' Lut Lievense en Maurits Schoenmaker ontmoetten elkaar in 2008 bij activiteiten voor de restauratie van de dorpskerk. Lut bedacht meteen de titel en kwam in beweging. 

Door de inzendingen en met ondersteuning van enkele mensen is deze bundel de kroon op hun samenwerking. De lezer mag genieten van achttien ontroerende, historische, humoristische, authentieke en herkenbare verhalen. Zoutelande verhaalt het verleden is een documentje, helder als de tranen van de zee.

Lut Lievense

Zeegedichten

zeegedichten
Bloemlezing.

De bundel is door Lutgarde speciaal samengesteld voor de derde kunstroute ‘Kunst aan de Kust’. 
De bruisende zeegedichten, geïnspireerd door de eeuwig in beweging zijnde zee, zijn tot stand gekomen door de samenwerking van Zeeuwse en Brabantse schrijvers. Allen gaven op de uitnodiging van Lut spontaan hun medewerking.

Het boek ‘Zeegedichten’ én ook het verhalenboek ‘Zoutelande verhaalt het verleden’ zijn te koop in de boekhandel ‘De Boekenmolen’ aan de Molenweg 1 te Meliskerke, 't Boekenhuisje , Langstraat 24 Zoutelande en ‘De Drukkerij’ op de markt in Middelburg en tevens op www.bol.com.nl

Lut Lievense

Namas Té

lutlievense

In 'Namas Té' neemt Lutgarde haar lezers met eenvoudige woorden mee, op het ritme van de zee.
Ze blijft dicht bij het woord en de beleving.
Naast het schrijven van verhalen en proza, zijn haar poëtische teksten het beste van wat ze schrijft.
(citaat J. v. H.) 
Voor enkele verhalen en gedichten ontving ze nominaties en prijzen.
In deze uitgave staan o.a. de gedichten 'Verlorenheid', dat werd gekozen tot het Loflied 2004 van Radio Omroep Zeeland.
'Novemberstad' werd in 2005 bekroond met de aanmoedigingsprijs voor afdeling Poëzie van Stichting Literair Café Venray.
Lut is Vlaamse en woont in Zoutelande.
Er zijn nog een tiental boekjes te koop via haar emailadres.

Diverse leden

Verhalenbundel van Zeeuwse bodem 2

zeelandbundel
In deze bundel staan o.a. verhalen van vier LS leden:

Lut Lievense  / Afspraakje
Barbara Joy / Een kleine ingreep
Tjebbe van Dijk / rats, kuch en… 
Muriam Nelissen  / Toekomstdroom

Te koop vanaf 5 november 2011

Joost Nillissen

Het huis van Fuad

huisvanfuad


De vier protagonisten in Het huis van Fuad hebben ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken. Een kruidenier, beeldhouwer, journalist en een anjerteler leiden ieder hun eigen leven met moeizame relaties, tegenslagen en troebele geheimen. De rode draad door het verhaal is het gerucht dat er in het leegstaande huis van Fuad een kist met gouden munten verborgen zou liggen. De draden van de levens van de hoofdrolspelers raken daarmee vervlochten en vormen een kleurrijk weefsel van verlangen, afgunst, schuld en berouw. Liefde en bedrog. Niemand is onschuldig.

In deze sfeervolle en meeslepende roman wordt de lezer al snel meegenomen naar Ein Zahav, een klein dorp in het moderne Israel waar veel verwikkelingen en onverwachte gebeurtenissen leidden tot een verrassend slot.

Joost Nillissen (1951) groeide op in Amsterdam en woonde tussen 1976 en 2004 in Israel. Eind jaren negentig begon hij met het schrijven van korte verhalen, waarvan verschillende in Nederlandse en Belgische literaire bladen verschenen en sommige prijzen wonnen.

Het huis van Fuad is zijn eerste roman

Mia De Coninck en Chantal Proost

Parkinsonpret
parkinsonpret

In 36 korte beschouwingen vertellen beide schrijfsters over hun leven met de ziekte van Parkinson. 

Daan Kolthoff

Sal's lot

salslot
Sals lot is het verhaal van Sal Lopez de Cardozo. Sal heeft zich op
zijn negenenvijftigste teruggetrokken op zijn landgoed in Tasman Bay,
Nieuw-Zeeland. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen, zijn carrière bij
de vluchtelingenorganisatie UNHCR is voorbij, zijn zoon is veel te vroeg
overleden en het contact met één van zijn dochters is verbroken. Sal leidt een
leven in herinneringen, totdat hij bericht krijgt dat zijn dochter Sophie, tijdens
haar terugreis van Nederland naar Nieuw-Zeeland, is gegijzeld in Georgië.
Niet vertrouwend op de officiële kanalen van overheden en diplomatie, besluit
Sal direct zelf op pad te gaan. Een reis die hem in contact brengt met Turkse
nationalisten die dromen van een Pan-Turks rijk tussen de Adriatische Zee en
West-China, Tsjetsjeense rebellen, de Russische maffia, de nieuwe rijken in
het Rusland van na de Sovjet Unie en de arts Niluckshi Ranaweera. Het lot
heeft echter een heel andere Sophie bedacht voor Sal dan waar hij naar op
zoek ging...



Hauroko, het geluid van de wind

hauroko


'Hauroko, het geluid van de wind' vertelt het verhaal van Frank Brightwater,
als tiener veroordeeld voor de moord op zijn broer Jack en na twaalf jaar
gevangenis vastbesloten zijn onschuld te bewijzen. Frank zoekt zijn weg
door het mijnenveld van de Nieuw-Zeelandse georganiseerde misdaad,
langs de 'Mongrel Mob' en 'Black Power' Gangs, door de illegale handel in
kunst en geplaagd door een corrupt politieapparaat en de spoken van zijn
verleden. 'Hauroko, het geluid van de wind' is een eigentijdse thriller die er om
vraagt in één ruk uitgelezen te worden.

Twee romans van Daan Kolthoff, verkrijgbaar on-line via www.lulu.com of
www.amazon.com

Snel zoeken