LetterSpinsels

Letterspinsels

Wie zijn wij?

LetterSpinsels is een collectief van ervaren amateur-schrijvers, oorspronkelijk opgericht in 1995. De nieuwe naam LetterSpinsels is in mei 2009 ontstaan, na een splitsing van de schriftelijke- en digitale tak van de schrijfvereniging Woordenstroom. De digitale tak gaat verder met een website onder de oude naam. LetterSpinsels richt zich op de schriftelijke kant, maar is ook op internet te vinden. 

De enthousiaste leden van LetterSpinsels zijn allemaal ervaren schrijvers die over het algemeen al een of meer schrijfcursussen gevolgd hebben en/of al eens iets gepubliceerd hebben in eigen beheer, een plaatselijk krantje, een literair blad of bij een uitgever. Of ambities in die richting hebben. Of het leuk vinden om hun werk op een leerzame manier te toetsen en zo hun talent te ontwikkelen of er plezier in hebben om anderen een stukje verder op weg te helpen door hun kennis met hen te delen. Plezier hebben in het schrijven en het beoordelen van elkaars werk, staat voorop.

De doelstelling is om elkaar via opbouwende kritiek en verbetersuggesties tot een nog hoger schrijfniveau te brengen. Een glanzende cv op schrijversgebied met afgeronde cursussen en gewonnen prijzen is geen voorwaarde om lid te worden, ook verwachten wij niet dat je al werk uitgegeven hebt, maar om teleurstellingen van beide kanten te voorkomen, kent de vereniging wel een selectieprocedure van drie verhalen of gedichten. Omdat feedback geven een belangrijke pijler van onze club is, verwachten wij van de nieuwe leden dat ze bereid zijn tot het geven van opbouwende reacties op de schrijfsels van de andere leden. Dat is - zeker in het begin - niet altijd makkelijk, maar wordt vaak als erg leerzaam ervaren. Als handvat voor het geven van objectieve feedback en cijfers gebaseerd op de schrijftechnische uitvoering, hanteren we een lijstje met beoordelingsaspecten dat ook te vinden is op deze site. Positieve ervaringen met dit concept hebben ertoe geleid dat verschillende (ex-)leden inmiddels gepubliceerd hebben.  

Snel zoeken