Dick Geurts

Dick

Als kind was ik al dol op lezen en schrijven. Ik was een nogal fantasierijk kind en kon helemaal opgaan in de boeken die ik las. In de verhaaltjes die ik schreef kon ik mijn verbeelding de vrije ruimte geven. Helaas weigerde mijn eerste juf mijn verhaaltjes, die ik toch voor haar schreef, op zeker moment nog in ontvangst te nemen. ‘Nu moet je stoppen met schrijven.’ Het zou een kwart eeuw duren voordat ik de pen weer durfde op te pakken.

Ik ben getrouwd, heb twee dochters, een zoon, vijf kleinzoons, twee kleindochters en een hond. Ik heb een fiscaal-juridische achtergrond, maar al vroeg in mijn carrière heb ik mij omgeschoold tot bedrijfsjournalist en communicatieadviseur. Daarnaast heb ik vele jaren trainingen en workshops gedrag & communicatie, creatief denken en innovatie gegeven.

In de jaren tachtig heb ik drie jaar de cursus Autobiografisch schrijven aan de Vrije Hogeschool in Driebergen gevolgd. Met de docent en een aantal cursisten vormden we een schrijversgroep waarin we elkaars werk bespraken. In de jaren daarna vroegen andere zaken dan schrijven mijn aandacht. Slechts af en toe schreef ik wat. Wel bleef ik mij verdiepen in de theorie van het fictie schrijven door bestudering van talloze schrijfboeken.

Nadat ik parttime was gaan werken, begon ik korte verhalen te schrijven die ik sinds 2013 op www.dickgeurts.nl publiceer. Na enige tijd diende zich ook een idee voor een roman aan. Het lukte mij echter niet om de tijd en de energie te vinden deze roman te verwezenlijken. Begin 2017 besloot ik bij mijn werkgever, het ministerie van Financiën, te stoppen om onder andere meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven. De roman is in september 2018 verschenen: https://www.bol.com/nl/p/mijzelfgenoeg/9200000099341806/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=gvY42isSXMGul57uXbVLBw.1.2.ProductTitle

Sneller dan verwacht, hebben zich inmiddels weer nieuwe ideeën voor een roman aangediend. Het uitwerken en schrijven van deze roman wil ik afwisselen met het schrijven van korte verhalen. Bij jullie, de leden van LS, hoop ik inspiratie voor mijn teksten te vinden en mij door mijn eigen bijdragen en jullie feedback verder te ontwikkelen als schrijver.

Groet,

Dick Geurts

Naam: Dick Geurts
Woonplaats: Gouda
Geboortedatum: 10 september 1955
E-mailadres: dickgeurts@outlook.com
Lid sinds: januari 2019