Cliff de Rouw

foto cliff

Al jaren had ik een verhaal in m’n hoofd en een boek schrijven leek me altijd al leuk om te doen. Toen ik dertig werd begon ik eraan en verdomme had ik dat maar nooit gedaan…

Het hoofdpersonage van mijn roman, een vieze kerel van eind veertig, drong zich meteen aan me op, en de passie voor het schrijven ontvoerde me en sleurde me mee haar grotten in. De ondergrondse gangen verstikten me, maar liggend op mijn rug en trappelend met mijn poten op de stenen besefte ik uiteindelijk dat verdieping nodig was.

Inmiddels ben ik overeind gekrabbeld en laat ik me rustig rondleiden door de schrijfwereld. Zo volg ik momenteel een schijversopleiding, heb ik wat gastcolumns geschreven voor schrijvenonline, zijn er twee lezerscolums van mij gepubliceerd in de Me­tro en heb ik eens een wedstrijdje gewonnen. Allemaal leuk, maar uiteindelijk wil ik dat mijn roman uitgegeven wordt! Dat durf ik best te roepen, maar maak je niet druk, ik zit nog onder de grond, en om nog meer te leren ben ik bij Letterspinsels gekomen.

Inspirerende schrijvers zijn voor mij: Charles Bukowski die zijn zinnen zo ruw schreef dat ze mooi werden, Hermon Koch die met zijn personages tot gedachten komt welke aan je blijven plakken, en Matthijs Kleyn die het verhaal van Vita zo vertelde alsof hij bij mij thuis op de bank zat. Toch ben ik van jongs af aan het meest fan van een andere kunstenaar: Michael Jackson. Ongetwijfeld vanwege de puurheid in de aard van zijn werk. En, op latere leeftijd is Vincent van Gogh me om dezelfde reden gaan fascineren. Zo puur, vanuit mezelf en voor het verhaal, probeer ik ook te schrijven. Mijn eerste roman met de werktitel ‘Als gesteente wordt vergeten’ gaat over een eenzame zuiplap: Martin Smits. De grofheid en guurheid van het verhaal staat in contrast met de brave kleurrijke foto hierboven. Hierdoor maak ik het mezelf wel moeilijk, omdat het er bijvoorbeeld voor zorgt dat uitgeverijen het manuscript misschien niet voor literatuur aannemen. Toch ploeter ik op deze voet verder, omdat ik weet dat het stuk deze grofheid nodig heeft. Mocht je mijn reis naar publicatie willen volgen dan kan dat via Facebook, Instagram of op mijn website. En als je meer van me wilt lezen of weten dan kun je me ook altijd mailen.

Naam: Cliff de Rouw
Woonplaats: ‘s-Hertogenbosch
Geboortedatum: 10-10-1987
E-mailadres: cliffderouw@gmail.com 

Website: http://cliffderouw.wixsite.com/cliffderou

Lid sinds: 1e kwartaal 2019